Recensies

Hond van hulp doet leven.

Marian 11-03-2018
Bij deze wil ik Wendy van Hulp doet leven heel hartelijk danken. Wij kochten bij haar een hond. Maar helaas kon deze hond niet zonder andere honden. Ze at en dronk helemaal niet en was doodsbang. Door bemiddeling van Wendy is ze nu in een goed gezin terecht gekomen en hebben wij een ander hondje. Een schatje zo lief en zo dankbaar voor wat je allemaal voor haar doet. Wij zijn er heel erg gelukkig mee. En Sunny zo heet het hondje ook blij met ons. 20 Maart wordt ze 6 maanden. Maar ze gaat hier nooit meer weg. Dank je wel nog Wendy voor je geweldige steun. Jullie doen enorm goed werk. En dan waardeer ik enorm. Wat moesten die arme beestjes zonder jullie hulp. Daarom van mij een hete douche voor Hulp doet Leven !!!!!!

Buck

Door en Harald 11-03-2018
Vanuit Roemenië onze pup gehaald bij Wendy in Nijkerkerveen. Super lief deze Wendy en onze Buck hij is gezond doet t prima bij ons! Contact met Wendy voor we Buck gingen halen was goed!
Buck is n fijne lieve kindvriendelijke hond en voor zijn 4 maanden leert hij snel!

Onze Roemeen

Anja 11-03-2018
Super goede informatie een heerlijke hond bij jullie opgehaald. Geen moment getwijfeld aan jullie kunde, integendeel jullie zijn vakbekwaam weten wat jullie doen. Ook de nazorg is erg goed , bellen of langs komen als je vragen hebt en het word waar mogelijk opgelost

Ivan die nu Bodhi heet

Marion 01-02-2018
Op 14 december vorig jaar moest ik mijn witte herder Snowie in laten slapen. Ze was pas vijf jaar. Lodewijk, mijn New Foundlander en ik bleven verdrietig achter. Omdat een hond een roedeldier is en ik er niet altijd ben, ging ik op zoek naar een maatje voor Lodewijk en voor mij. Via Marktplaats kwam ik terecht bij HulpDoetLeven en vond daar Ivan; het was liefde op het eerste gezicht.

Ik heb al bijna veertig jaar honden en Ivan zou mijn tiende hond worden, de zesde herplaatste. De andere vijf kwamen uit Nederlandse gezinnen die om verschillende redenen afscheid moesten nemen van hun hond. Dit zou de eerste worden die via een stichting uit het buitenland hier naar toe kwam.

Ik heb mijn gevoel zo veel mogelijk op nul gezet en ben informatie gaan zoeken. Over de stichting, over het soort hond, er zit waarschijnlijk Karpatische herder in Ivan en over de importvoorwaarden. Wendy heeft me daarbij steeds goed geïnformeerd en geduldig al mijn vragen beantwoord.

Vrijdag de 22ste december kwam Ivan naar Nederland en ik mocht hem diezelfde dag afhalen. Daar werd ik hartelijk ontvangen door Wendy en trof er naast een aantal lotgenoten die ook op hun nieuwe hond stonden te wachten, een aantal vrijwilligers van de stichting. Hun passie voor honden was niet te missen en hun tomeloze inzet bleek uit de verhalen die ze deelde hoe het met alle opvanghonden ging.

Zoals elke herplaatsingshond moest ook Ivan wennen aan zijn nieuwe huis en omstandigheden. Dat vraagt geduld, liefde en veel belonen van goed gedrag. Ik liep tegen problemen aan die ik niet eerder was tegengekomen. Ook hierin kon ik rekenen op een luisterend oor en goede adviezen van Wendy.

Ivan heet nu Bohdi. Dat betekent beschermer. Karpatische herders worden gehouden om de schaapskudde te beschermen tegen wolven lynxen en beren, dus vond ik dat naast een leuke ook een toepasselijke naam voor hem. Het gaat goed met Bohdi; hij heeft een nieuw thuis en wij een nieuw maatje. Het is een schat van een hond die snel dingen leert. Van zijn aanvankelijk wat schuchtere houding is weinig over. Hij kijkt met vertrouwen de wereld in en gaat spelen steeds leuker vinden. Lodewijk en Bohdi zijn dikke vrienden en ook niet onbelangrijk, Bohdi laat zich door Lodewijk corrigeren.

Wendy, heel erg bedankt en ik wens jou en alle anderen betrokken bij HulpDoetLeven veel succes met jullie goede werk,

een hartelijke groet,
Marion Koevoets

Céline, lief, knap, nieuwsgierig, soms wat schrikkig dametje. Een toppertje!

Marlies 06-12-2017
Sinds 1,5 week hebben we Céline (nu Sasha) in huis en wat een lief knuffeldametje hebben we mogen verwelkomen!

Bij de kennismaking in het gastgezin bij Kim & Peter zagen we al dat ze een lief en nieuwsgierig hondje was, maar ook wel wat angstig/ Schrikkig. Dat bleek vooral ook tijdens het wandelingetje dat we hebben gemaakt om te kijken of wij geschikt waren als nieuwe baasjes voor haar. Het staartje kwam amper omhoog en de oren lagen redelijk vlak in haar nek. Toch zagen we er een fijn hondje voor ons gezin in, zeker ook door de verhalen van Kim en Peter en hun liefdevolle zorgen voor de honden.

In de auto naar haar nieuwe thuis lag ze relaxed in haar bench te doezelen/ slapen en eenmaal thuis liep ze nieuwsgierig door het huis. Bij het zien van de poes wilde ze kennismaken, maar na een blaas van de kat, bleef ze netjes op afstand en nog steeds.

En toen kwam het wandelen thuis. Een spannend moment. De riem (het tuigje) om doen was heel beangstigend en levert veel stress op. Bij elk hondje dat we onderweg tegenkwamen, stond Sasha stijf stil en begon pas weer te lopen, wanneer hond en baasje uit het zicht waren. Dat was voor de kinderen (12 en 9 jaar) en ons wel even aanpassen. Je hebt een beeld van gezellig spelende honden op een veld voor ogen. Gelukkig gaat dat nu al wel beter.
Het onbegrijpelijke is dat voor ons als mens niet te zien is, wat het ene hondje heeft waardoor ze schrik krijgt en een ander hond juist niet. Vreemd dat ze bij sommige kleine, vriendelijke hondjes de staart tussen de benen heeft en bevriest en bij een lompe, enthousiaste Engelse Stafford juist enthousiast kwispelt....

Re:Céline, lief, knap, nieuwsgierig, soms wat schrikkig dametje. Een toppertje!

Marlies 06-12-2017
Ik mis een stukje tekst. Was denk ik iets te enthousiast met typen...

Door de meest stressvolle situaties te vermijden (drukke hondenuitlaatvelden en straten) merken we dat Sasha steeds ontspannener wordt en ook steeds meer geniet van het buiten zijn.
Ze begint nu ook al met ons te spelen na het uitlaten nog even 5 minuten ravotten in de tuin.
En ook in het hondje van mijn ouders heeft ze een super speelkameraadje.

Maar als afsluiting wilde ik in ieder geval Hulp Doet Leven en Peter & Kim bedanken voor dit toppertje. We hebben nog een lange weg te gaan, maar met veel liefde en geduld hebben we er een prachthondje bij!

Ursa

Fransje van Wel 05-12-2017
Afgelopen zondag heb ik Ursa opgehaald,wat een lieve hond.Ze zat bij Margreet en wij gingen meteen een boswandeling maken met onze 2 honden erbij en de 2 eigen honden van Margreet.Hierdoor konden wij meteen het gedrag van Ursa zien wat overigens perfect was.Bij binnenkomst schrok ik er erg van dat ze geen staart had,hier was ik niet op voorbereid en Margreet nam het gelukkig goed op en na een kwartier wandelen zei ik,ja ik neem haar. Ze is nu 2 dagen hier en alles gaat perfect,heel veel gelopen met haar,van het begin af aan los,behalve in het donker en ze kan met alle honden overweg. In huis is ze heel rustig met zo nu en dan speelse momenten en ze doet of ze hier al jaren woont,helemaal blij.Met de complimenten aan het opvangadres.

Dankbaar

Van der Wal 14-11-2017
Wij hebben in maart once pup opgehaald. We konden Kieze uit verschillende pups. We kregen ruim de tijd om te beslissen welke pup we wilde adopteren. Echt super....Geen dag spijt van onze keuze, een top hond.

Teddy

Albert 07-09-2017
Na het plotseling overlijden van mijn lieve Dana, een Tervuerense herder teef, ben ik via mijn dierenarts Petra de Kriek in kontakt gekomen met Agnes van Woudenberg en haar gezin.
Aangezien ik Petra al geruime tijd als een eerlijke, lieve en objectieve dierenarts ken heb ik haar direct na het overlijden van Dana gebeld.
Aangezien zij mij altijd heeft bijgestaan bij het wel en wee van mijn honden wist zij wat dit verlies met mij deed.
Inmiddels runt ze nu in Houten een eigen dierenarts praktijk "DIERENKRIEK" genaamd.
Met een gemotiveerd en deskundig team weet ze haar klanten en vooral de patiëntjes op een rustige en deskundige manier van dienst te zijn.
Toevallig had ze een week of wat ervoor een kleine rekel van een reutje gecastreerd.
Petra vertelde mij dat ze zeer waarschijnlijk een passende hond voor me wist en heeft mij in kontakt met Agnes van Woudenberg gebracht.
Agnes en haar gezin hadden als opvang gezin Teddy in huis genomen.
Een bezoek afspraak was snel gemaakt om kennis te gaan maken met Teddy.
Op 2 september j.l. was het zover, na kennis gemaakt te hebben met Agnes was het tijd om Teddy te ontmoeten.
Teddy kwam een beetje onwennig naar me toe maar het ijs was snel gebroken.
Wat volgde was een wandelingetje met Agnes en Teddy waarbij Teddy zich als een levendig en een beetje ondeugende maar vooral nieuwschierige en leergierig hondje ontpopte.
De zogenoemde klik was er dan ook meteen tussen mij en Teddy, wat een lieve kleine dondersteen is het.
Ik heb Teddy nu een dag of 6 thuis en heb dit hondje een onmisbare plek in mijn leven gegeven.
Hij leert elke dag weer wat bij, wat wel nodig is want hij is met 1 jaar een echte puber.
Met zijn streken en fratsen verzacht hij de pijn om het verlies van mijn lieve Dana en is hij voor mij nu al onmisbaar geworden.
Wat de stichting betreft, alle lof dat er mensen bestaan die hun tijd en energie steken in activiteiten om hulpeloze dieren te redden, op te vangen, en te plaatsen bij mensen die deze dieren een warm en liefdevol huis willen geven.
Daarom alle lof voor deze en andere organisaties die dit mooie werk doen.
En wat Teddy betreft bedankt voor alle zorg en liefde die hij van de mensen achter deze stichting heeft mogen ontvangen.
Aan allemaal BEDANKT!!!!!!!!!!!

Re:Teddy

Agnes 26-09-2017
Ik ben blij dat Teddy dankzij de bemiddeling van Petra zo’n geweldig baasje heeft gevonden. Hopelijk gaat het goed met jullie samen.
Onderdelen 51 - 60 van 65
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Nieuw bericht