Elke hond verdient een warme mand, ongeacht zijn herkomst

03-03-2017 08:54

Vooroordeel buitenlandse honden,
Steeds meer mensen hebben een vooroordeel over de buitenlandse honden. Waarom? Door enge verhalen van tv en internet over de broodfok honden en puppy's die ze naar Nederland halen. Daar staan wij en andere stichtingen helemaal buiten. Die pups worden vaak illegaal het land binnen gesmokkeld, niet geënt, niet na gekeken door de dierenarts ed.
Onze pups en volwassen honden worden netjes geënt zoals het moet, zodat ze legaal het land in mogen. Er word veel aandacht aan besteed om ze gezond en fit naar Nederland te laten komen. Zoals elke goede fokker in Nederland zijn aandacht besteed aan de gezondheid, entingen en dergelijke om de pup naar zijn nieuwe huisje te laten gaan, doen wij dat ook alleen dan in het buitenland.

Waarom mensen zo bang zijn voor een buitenlandse hond, ik snap het soms echt niet. Misschien hebben ze alleen meningen gehoord en nooit feiten. Nooit een gastgezin of stichting gesproken of met eigen ogen gezien. Altijd maar die vooroordelen… Ik heb een hoop honden opgevangen vanuit HulpDoetLeven. Echt waar dit is het mooiste en dankbaarste wat ik ooit heb gedaan, ik zal er ook nooit meer mee stoppen! Elke pup of hond die ik in mijn gastgezin heb gehad was anders, ieder had zijn eigen verhaal en zijn eigen persoonlijkheid.


Dan hoor je ook ze hebben allemaal een rugzakje... ja klopt maar moet en rugzakje betekenen dat ze allemaal niet handelbaar zijn? Gemeen? Agressief? Nee helemaal niet. Elke hond gaat op zijn eigen manier om met zijn of haar rugzakje.
De ene heeft langer de tijd nodig om zijn omgeving en de mensen er omheen te vertrouwen. Logisch toch? Wat als jij door een groep mensen in elkaar bent geslagen... zal jij dan daarna nog gezellig die groep in stappen? En dan gezellig, vriendelijk zijn tegen iedereen die jou in elkaar heeft geslagen? Wij mensen kunnen het nog uitpraten en uitleggen. Honden moeten het maar doen met die rare mensen taal. En moeten hun grenzen laten zien, hoe? Wij zeggen rot op, ik heb hier geen zin in of we gaan schelden. Praten kunnen de hondjes niet...


De ander voelt gelijk dat het goed is en wij volledig te vertrouwen zijn. Dit als voorbeeld mijn eigen geadopteerde Roemeen Luna.
Een husky gefokte voor de broodfok, altijd aan een ketting. Tot ze klaar was om te fokken en mooie husky pups te krijgen voor verkoop. Gezondheid, goed eten en verzorging was niet nodig. Was ze te luidruchtig werd ze geslagen, veel voer kreeg ze niet. Toen werden er pups geboren... helaas van een leuk straathondje. Pups hadden geen blauwe ogen en zagen er niet husky achtig uit... wat doe je dan als broodfokkker? Ja de pups vermoorden, toen kwam er iemand in actie en heeft Luna gered met haar 2 overgebleven pups. Is best een rugzakje die ze nu mee draagt toch?
Ik heb werkelijk nog nooit zo een makkelijke hond in huis gehad, ze is blij, geniet van aandacht van alle mensen en kinderen. Speelt rent geniet! Elke dag weer ben ik die mevrouw dankbaar dat ze haar gered heeft en elke dag krijg ik een brok in me keel als ik zie dat ze zo geniet en ze een knuffel en een kus komt halen bij mij, elke dag is Luna dankbaar... Ja soms zie je wel nog wat angst bij het pakken van een vliegenmepper bijv. maar logisch toch? En wat doet ze dan ze loopt weg... wat ik super netjes van haar vind.
Waarom die hondjes geen kans geven als ze een rugzakje mee dragen? Waarom die vooroordelen als je nog nooit de goede verhalen hebt gehoord, nog nooit met je eigen ogen bij een gastgezin of stichting bent gaan kijken? Dus stop je oordelen in de prullenbak en sta op en onderneem actie, ga informeren, ga kijken. Natuurlijk ben je niet verplicht te helpen maar stop aub met die vooroordelen verspreiden.

Vaak denken mensen ook ze niet kunnen helpen want ze kunnen niet adopteren of opvangen. Dit samen met de mensen die zeggen ja maar het zal nooit stoppen met die pups, een lopende kraan.
Ja ook veel stichtingen en mensen die helpen met inzamelen van wat geld voor de sterilisatie projecten in het buitenland, zodat we alle hondjes kunnen helpen niet nog meer onnodige pups te krijgen. Ook dat is enorm belangrijk voor de toekomst. Dus nee we halen ook niet alleen maar honden uit het buitenland, ook in het land zelf doen we enorm ons best. Dus ook daarin kan je helpen, ook al is het maar 1 euro die je kan missen. Alles helpt! Dus zeg niet ik kan niet…

Zo dit moest ik even kwijt  ….

“Elke hond verdient een warme mand, ongeacht van hun herkomst!”

Robin Smout