Ivan die nu Bodhi heet

Marion 01-02-2018
Op 14 december vorig jaar moest ik mijn witte herder Snowie in laten slapen. Ze was pas vijf jaar. Lodewijk, mijn New Foundlander en ik bleven verdrietig achter. Omdat een hond een roedeldier is en ik er niet altijd ben, ging ik op zoek naar een maatje voor Lodewijk en voor mij. Via Marktplaats kwam ik terecht bij HulpDoetLeven en vond daar Ivan; het was liefde op het eerste gezicht.

Ik heb al bijna veertig jaar honden en Ivan zou mijn tiende hond worden, de zesde herplaatste. De andere vijf kwamen uit Nederlandse gezinnen die om verschillende redenen afscheid moesten nemen van hun hond. Dit zou de eerste worden die via een stichting uit het buitenland hier naar toe kwam.

Ik heb mijn gevoel zo veel mogelijk op nul gezet en ben informatie gaan zoeken. Over de stichting, over het soort hond, er zit waarschijnlijk Karpatische herder in Ivan en over de importvoorwaarden. Wendy heeft me daarbij steeds goed geïnformeerd en geduldig al mijn vragen beantwoord.

Vrijdag de 22ste december kwam Ivan naar Nederland en ik mocht hem diezelfde dag afhalen. Daar werd ik hartelijk ontvangen door Wendy en trof er naast een aantal lotgenoten die ook op hun nieuwe hond stonden te wachten, een aantal vrijwilligers van de stichting. Hun passie voor honden was niet te missen en hun tomeloze inzet bleek uit de verhalen die ze deelde hoe het met alle opvanghonden ging.

Zoals elke herplaatsingshond moest ook Ivan wennen aan zijn nieuwe huis en omstandigheden. Dat vraagt geduld, liefde en veel belonen van goed gedrag. Ik liep tegen problemen aan die ik niet eerder was tegengekomen. Ook hierin kon ik rekenen op een luisterend oor en goede adviezen van Wendy.

Ivan heet nu Bohdi. Dat betekent beschermer. Karpatische herders worden gehouden om de schaapskudde te beschermen tegen wolven lynxen en beren, dus vond ik dat naast een leuke ook een toepasselijke naam voor hem. Het gaat goed met Bohdi; hij heeft een nieuw thuis en wij een nieuw maatje. Het is een schat van een hond die snel dingen leert. Van zijn aanvankelijk wat schuchtere houding is weinig over. Hij kijkt met vertrouwen de wereld in en gaat spelen steeds leuker vinden. Lodewijk en Bohdi zijn dikke vrienden en ook niet onbelangrijk, Bohdi laat zich door Lodewijk corrigeren.

Wendy, heel erg bedankt en ik wens jou en alle anderen betrokken bij HulpDoetLeven veel succes met jullie goede werk,

een hartelijke groet,
Marion Koevoets

Nieuw bericht