Céline, lief, knap, nieuwsgierig, soms wat schrikkig dametje. Een toppertje!

Marlies 06-12-2017
Sinds 1,5 week hebben we Céline (nu Sasha) in huis en wat een lief knuffeldametje hebben we mogen verwelkomen!

Bij de kennismaking in het gastgezin bij Kim & Peter zagen we al dat ze een lief en nieuwsgierig hondje was, maar ook wel wat angstig/ Schrikkig. Dat bleek vooral ook tijdens het wandelingetje dat we hebben gemaakt om te kijken of wij geschikt waren als nieuwe baasjes voor haar. Het staartje kwam amper omhoog en de oren lagen redelijk vlak in haar nek. Toch zagen we er een fijn hondje voor ons gezin in, zeker ook door de verhalen van Kim en Peter en hun liefdevolle zorgen voor de honden.

In de auto naar haar nieuwe thuis lag ze relaxed in haar bench te doezelen/ slapen en eenmaal thuis liep ze nieuwsgierig door het huis. Bij het zien van de poes wilde ze kennismaken, maar na een blaas van de kat, bleef ze netjes op afstand en nog steeds.

En toen kwam het wandelen thuis. Een spannend moment. De riem (het tuigje) om doen was heel beangstigend en levert veel stress op. Bij elk hondje dat we onderweg tegenkwamen, stond Sasha stijf stil en begon pas weer te lopen, wanneer hond en baasje uit het zicht waren. Dat was voor de kinderen (12 en 9 jaar) en ons wel even aanpassen. Je hebt een beeld van gezellig spelende honden op een veld voor ogen. Gelukkig gaat dat nu al wel beter.
Het onbegrijpelijke is dat voor ons als mens niet te zien is, wat het ene hondje heeft waardoor ze schrik krijgt en een ander hond juist niet. Vreemd dat ze bij sommige kleine, vriendelijke hondjes de staart tussen de benen heeft en bevriest en bij een lompe, enthousiaste Engelse Stafford juist enthousiast kwispelt....

Nieuw bericht